עבור רבים בראנץ’ הוא חוויה חברתית מרגיעה שלרוב נעשית בסופ”ש (אך לא בהכרח). אנשים מתכננים את כל השבוע שלהם סביב מפגשים כאלה, בציפייה לאפשרויות האוכל האינסופיות – יחד עם התפנקות מקוקטיילים שנוצרו במיוחד לבראנץ’. אבל אילו קוקטיילים של בראנץ’ הולכים הכי טוב עם אילו מנות? האם כדאי לשלב סוג מסוים של יין בארוחה הזו? תתפלאו, אבל חלקכם אפילו ירצו לשלב אפילו בירות קרות במגוון טעמים.
מכיוון שכל בראנץ’ הגון יכלול מגוון רחב של מאכלים בתפריט, החלטנו להציג בפניכם כמה שילובים מדהימים בין מזון לאלכוהול בארוחת הבראנץ’ שלכם.
יסודות הקוקטיילים
בואו נתחיל בשניים מהמשקאות הפופולריים ביותר שמלווים מגוון ארוחות בראנץ’: המימוזה והמשקה “בלאדי מרי” היותר מורכב. בחרנו במיוחד את המשקאות האלה, מפני שמביני דבר או שניים בעולם האלכוהול יודעים שאלו משקאות אלכוהולים כיפיים שניתן לשלבם עם המון סוגים של מאכלים.
המימוזה מורכבת משני מרכיבים פשוטים: מיץ תפוזים ושמפניה, בתוספת קישוט טריז תפוזים. עם תערובת נדיבה של חומצות לימון במשקה התוסס הזה (תרתי משמע), זו הדרך המושלמת לשלב חביתה עם איזה סוג של גבינה או אפילו מאכל “כבד” יותר כמו Eggs Benedict – שילוב של השניים מספק לכם איזון מושלם בין הטעמים. בנוסף, הבועות הקטנות האלה במימוזה עושות עבודה נהדרת בהרמת שומן מהלשון כדי לרענן את החיך לביס הבא שלכם!
ואם כבר מדברים על ארוחות, יש אנשים שמתייחסים למשקה בלאדי מרי איכותי כארוחה בפני עצמה. הקוקטייל הלבבי מתחיל במיץ עגבניות מתובל עם כל דבר, החל מריבוי מלח ועד שילוב של “חמוצים” שונים למיניהם, יחד עם מיץ לימון ופלפלים חריפים בשביל אקסטרה טעם. המתכונים ישתנו, אך בסופו של דבר, כולם מקבלים וודקה במשקה הזה כדי לקבל הצהרה סופית ההקוקטייל האהוב.
הקוקטייל המורכב והמדהים הזה משתלב היטב עם המון סוגי מאכלים אך במיוחד אם כל מה שקשור בבשר. במידה והגעתם רעבים לבראנץ’ ואתם חושבים להזמין איזה סטייק טעים, או לשלב פרוסות בשר אחרות למיניהן בבייגל של בראנץ’, הקוקטייל בלאדי מרי ייתן לכם ניגודיות מדהימה בין המזון למשקה. הנאה צרופה מובטחת!
מחפשים חיזוק במשקה שלכם? זה בשבילכם
מגיע הזמן שבו תזדקקו למשהו עם קצת יותר כוח מאחורי המשקה בכדי להגביר את חוויית הבראנץ’ שלכם. למי מכם שהיה במקסיקו, וזכה להתענג על ארוחות בראנץ’ מקומיות בטוח מכיר את המשקה הבא מקרוב – המרגריטה. מדובר על משקה מלא חיים, קיצי שבלגימה הראשונה ישר לוקח אותנו לחופים הקאריביים של מקסיקו שטופת השמש. מרגריטה איכותית, תהיה מורכבת ממספר אלמנטים חשובים: טקילה יוקרתית (כגון טקילה פטרון אנייחו או טקילה דון חוליו רפוסאדו) , מיץ ליים, ליקר תפוזים, סירופ פשוט, וכמובן מעט מלח שנוסף לשפת הכוס. במידה והגעתם לשלב הקינוח ואתם בוחרים במשהו פירותי יותר בצלחת שלכם – המרגריטה היא הבחירה האולטימטיבית עבורכם!
לאוהבי היין
בא לכם להעניק מראה יותר יוקרתי ואופנתי לבראנץ’ המשותף שלכם? ייתכן שהגיע הזמן לעבור מליווי קוקטיילים לכמה שילובי יין נהדרים. בואו נניח שהחלטתם להתפנק בארוחה על טוסטים או צנימים עם אבוקדו, שמן זית, ומעט פלפלים חריפים. אלמנטים חומציים שנמצאו בכל יין סוביניון בלאן, יעלו על רקע התחושה השומנית של המנה. אם אתם נהנים ממשהו יותר בקטגוריה המתוקה כמו פנקייק אוכמניות, שילוב של יין בלו נאן יכול להיטיב עם המתיקות.
אם בחירת הבראנץ ‘שלכם תהיה עמוסה בירקות, כמו קיש תרד נחמד, נסו יין שיראז מאוזן שמספק עוצמות של טעם. וכמובן, לשילוב הקלאסי ביותר שכולנו מכירים והוא תמיד השילוב המנצח – יין לבן (מכל סוג) יחד עם דג טעים שבושל בתנור או על מחבת.
אז אם גם אתם תמיד מתלבטים מה להזמין בבראנץ’ השבועי שלכם, אנחנו מקווים שמגוון האופציות עבור המשקאות החריפים יחד עם המזון שהצגנו בפניכם יעניקו לכם רגעים מאוד ברורים בארוחה הבאה – בהצלחה.