אז קודם כל – מי הוא ג’וני ווקר?
למותגים רבים בעולם יש שם של אדם או סמל של דמות אך ברוב המקרים זוהי דמות שהומצאה לצורך קידום ושיווק המותג. במקרה של ג’וני ווקר ישנה דמות אמיתית. אז ג’ון ווקר האגדי והמקורי נולד ב- 25 ביולי 1805 בחוות טודריגס, בסקוטלנד. בשנת 1819 נפטר אביו של ג’ון, והחווה המשפחתית בה בילה ג’וני הקטן את ארבע עשרה השנים הראשונות לחייו, נמכרה. אף על פי שהיה עדיין ילד קטן בן 15, התמורה מהמכירה שימשה לרכישת חנות מכולת בתוך קילמרנוק.
לאחר זמן קצר שהתלמיד החל ללמוד את המקצוע החדש שלו, ג’ון לקח על עצמו את הניהול המלא של העסק המשגשג שלו. אף על פי שמכירת מצרכים הייתה החלק העיקרי שלו, עם הזמן הוא התפרסם כספק המשלוח של תה, יינות משובחים ומשקאות חריפים. הוא מכר כל מיני סוגי אלכוהול, כולל רום, ברנדי וג’ין, אך זה היה הוויסקי המותג הפרטי שלו שזכה להכרה באזור. רוב בעלי החנויות של היום הצטיידו בסינגל מאלטים, עם טעם ומרקם לא עקביים. מר ווקר, בהיותו איש עסקים נבון, הכין את הוויסקי שלו באמצעות מיזוג, והעניק לו את היכולת לשמור על איכות טעם טובה בכל בקבוק ובכך התחיל לייצר בקבוקי וויסקי איכותיים.
סוגי וויסקי
בהמשך לכך החברה גדלה וכיום ג’וני ווקר זו חברה עולמית המספקת מגוון רחב של סוגי וויסקי ומקטלגת אותם לפי לייבלים. כל לייבל מייצג את זמן העישון בחבית סוג ערבוב וכו . כיום בכל חנות מכולת או משקאות מקומית ניתן למצוא וויסקיי של ג’וני ווקר. מבחינת האיכות, התווית הטובה ביותר של ג’וני ווקר היא Blue. ג’וני ווקר בלו לייבל הוא הנחשק ביותר מבין קו הוויסקים המשולבים של המותג. עם זאת, ג’וני ווקר רד הוא רב המכר וזכה בפרסים רבים.
הבלו לייבל עומד על המדף לצד וויסקי מקאלן או גלנפידיך 15 אשר משתווים אליו באיכות ובמחיר.
מרכיבי הוויסקי
ג’וני ווקר הוא וויסקי סקוטי מעורבב. בניגוד לבורבון, המיוצר בארה”ב מתירס מזוקק, ג’וני ווקר מיוצר בסקוטלנד מתערובת של וויסקי דגנים ויסקי מאלט, כולם ממזקקות שונות – בניגוד למלט יחיד המגיע ממזקקה אחת בלבד.
על ידי שילוב של סינגל-מאלטים וויסקי דגנים שונים מאזורים שונים בסקוטלנד, המותג מסוגל ליצור פרופילי טעמים שונים, החל מתוק וחלק ועד מעושן וכבול. לג’וני ווקר יש מבחר רחב במלאי המציע כמה תערובות שונות שיתאימו לתקציבים וטעמים שונים. הם מזוהים על ידי צבעים שונים ויוצרים מעין היררכיה של ג’וני ווקר. ג’וני ווקר רד הוא התווית המשתלמת ביותר והוא תערובת של ויסקי כבול כהה וגם קל יותר מהחוף המזרחי הסקוטי. מבחינה טעם, זה פשוט, נוח, וקצת חריף. במקור הוא נועד לערבוב ותמצאו אותו כמעט בכל בר ברחבי העולם. ג’וני ווקר בלאק הוא קצת יותר מורכב מהאדום, ומכיל 30 עד 40 ויסקי מאלט שונים – הכי הרבה מכל תווית של ג’וני ווקר. כל אחד מאלה התיישן בסביבות 12 שנים.
ג’וני ווקר בלאק כולל גם ארומה של קרמל, וניל ותבלינים רכים. ג’וני ווקר דאבל בלאק הוא יותר כבד, וכולל כמה סוגי וויסקי מחבית חרוך, מה שמעניק לו טעם עמוק ואינטנסיבי יותר. ג’וני ווקר גרין אינו מכיל וויסקי דגנים, אלא רק מלט מעורבב מארבע מזקקות סינגל-מאלט. הנבחרים נחשבים לחלק מהסינגל מאלטים הטובים ביותר במדינה,מבחינת הטעם, הטעם של התווית הירוקה מתוק ודבש עם רמזים לפירות יבשים.
עניין של טעם
למעשה ניתן לכתוב רבות על סוגי הוויסקי השונים המגיעים מיבשות שונות אך אין ספק שג’וני ווקר הינו וויסקי אגדי. בכל לייבל שלו תוכלו להרגיש את החשיבה המעמיקה על הטעמים ועל קהל היעד. בסופו של יום בחירת הוויסיקי הוא עניין של טעם לפני החך של כל אחד. אם אתם חובבי וויסקי אמיתיים וודאי טעמתם את האופציות היקרות יותר שיש לחברה להציע ואם לא זה הזמן לקחת כוס עם קרח לשים בה קצת וויסקי ולהתרווח בספה.