היסטורית המרגריטה ומתכון קלאסי להכנה ביתית

מרגריטה

כל כך הרבה מידע על אופן ההכנה ותהליך “הלידה” של קוקטיילים הולכים לאיבוד לדורות. לרוב, פרטים אלו רשומים על מפיות שהופכות רטובות או מקושקשות, על קופסאות גפרורים שנמצאות קבורות עמוק בכיס המעיל הנשכח – או גרוע מכך, מדוברות בקול ומושארות לגחמות בגדר סיפור.

אבל יש כמה דברים שאנחנו כן יודעים בנוגע למשקה האהוב – מרגריטה. מדובר על השילוב הקלאסי הזה של טקילה, מיץ ליים וליקר תפוזים. משקה עם היסטוריה מסתורית שמלווה אותנו עד היום אך ללא ספק מעניק לנו המון טעם וצבע שונה לחיים.

חשוב לציין לפני שנתחיל: אין כלל שאומר שאי אפשר לשחק עם המרכיבים, ומידי יום נוצרים (ככל הנראה) משקאות המנסים להעניק “טוויסט” למשקה הקלאסי שנקרא מרגריטה, אך אנחנו נישאר עם המתכון הקלאסי ואהוב שתוכלו להבחין בו בסוף המאמר.

מי המציא את המרגריטה?

קשה לומר באופן חד משמעי מי יצר את המרגריטה החמצמצה אשר משלבת את הטקילה הקלאסית של מקסיקו שהפכה לאחד הקוקטיילים האהובים בעולם. סיפורי מקורו רבים כמו וריאציות המשקה.

סיפור אחד טוען כי המשקה נוצר בשנת 1938, כאשר בעל המסעדה המקסיקני קרלוס (דני) הררה ערבב אותו לנערת התצוגה המדהימה של זיגפלד מרג’ורי קינג. כביכול, טקילה היה האלכוהול היחיד שקינג סלדה ממנו, אז הררה הוסיפה מיץ ליים ומלח.

טענות אחרות כוללות כי מרגיט סאמס ערבבה את המשקה הראשון במסיבת בית במקסיקו במהלך 1948. סיפורים נוספים טוענים כי המרגריטה בכלל נקראה על שם השחקנית ריטה הייוורת'(ששמה האמיתי היה קזינו מרגריטה) במהלך הופעה בטיגואנה בשנות הארבעים.

צמיחתה של המרגריטה על ידי הטקילה בארה”ב

בשנת 1951 יובאו רק 5449 ליטרים של טקילה ממקסיקו לארצות הברית. בשנה שעברה, על פי מקורות בתעשייה, יותר מ -2.8 מיליון ליטרים זרמו פנימה, עם השוק העיקרי ממערב למיסיסיפי. ממשקה “דו-אגרופי” שנלקח ישר עם שילובים שונים של לימון, ליים ומלח שעומד לידו, המשקה הצלול הזה העשוי מהאגבה, צמח דמוי קקטוס, הפך למרכיב של קוקטיילים בכל העולם.

אולם מה שגרם להצלחה המטאורית של משקה הטקילה היה המרגריטה, משקה קל וקרח שהוכן עם טקילה, קואינטרו, וליים, ושתוי מכוס כאשר שפתה מקופלת במלח. כמו לחם פרוס ומשחת שיניים, נראה שמרגריטה תמיד הייתה איתנו.

מרגריטה קפואה – Frozen Margarita

לידתה של המרגריטה הקפואה לא הייתה מקרית. היא הומצאה בשנת 1971 על ידי מריאנו מרטינז, מסעדן מדאלאס שבארה”ב אשר קיבל השראה מהמכונות קרח של סניפי 7-Eleven. למרטינז היה הרעיון הגאוני להסתובב עם מכונת הגשה המייצרת מרקם של קרח מומס ולהפוך אותה ליצרנית המרגריטה הקפואה הראשונה בעולם. אותה יצירה מקורית של טובת מרגריטה קפואה נרכשה בשנת 2005 על ידי המוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקאית של סמית’סוניאן בוושינגטון הבירה, שם עד היום ניתן  להתפעל מחוכמת היזמות של מרטינז.

מתכון להכנת מרגריטה קלאסית

רכיבים:

מלח גס, לכוס השפה

ליים טרי

טקילה (אנו ממליצים על טקילה פטרון סילבר או דון חוליו אנייחו אם בא לכם טעם “מעושן”)

ליקר תפוז

מיץ ליים

הוראות

מניחים מלח בכלי. מרטיבים את שפת הכוס עם ליים טרי ומגלגלים את שפת הכוס במלח לציפוי. בשייקר קוקטיילים מלאו קרח, שלבו את המרכיבים הנותרים, נערו היטב וסננו לכוס המוכנה מעל קרח טרי.

 

 

תפריט ראשי

דילוג לתוכן