חוסכים ונהנים: אלכוהול בסיטונאות

אלכוהול בסיטונאות

רכישת אלכוהול בסיטונאות זו הדרך הטובה יותר לרכוש כמויות גדולות של אלכוהול, מסוגים שונים, במחיר הנמוך ביותר. יתר על כן, כאשר רוכשים אלכוהול בסיטונאות מספק מוכר ואיכותי ככל הנראה יהיה לו מגוון רחב יותר של סוגי אלכוהול ומותגים למכור לכם.

לפני שרצים לחפש ספק סיטונאי או אחד שמגדיר את עצמו ככזה על מנת לרכוש אלכוהול בסיטונאות, כדאי לדעת כמה דברים על האלכוהול שאתם הולכים לשתות, שכן אולי כל המשקאות מכילים אלכוהול אבל הם שונים מאוד אחד מהשני במה שהם מכילים ובדרך העשייה שלהם.

למה מעניין אותי להבין בסוגי אלכוהול?

אם אתה מעוניין לרכוש אלכוהול בסיטונאות, ככל הנראה אתה מתכנן לרכוש כמויות אלכוהול גדולות, כלומר לספק למכרים ואורחים אלכוהול. מכיוון שאתה תהיה אחראי על צריכת האלכוהול שלהם, אם תדע להסביר להם מה הם שותים ולהמליץ להם על סגנונות אלכוהול וטעמים- הם יעריכו את האירוח האלכוהולי הרבה יותר ויתרשמו מהמקצועיות שלך.

מה ההבדל בין סוגי האלכוהול השונים?

כולנו יודעים שבירה היא לא וודקה וויסקי הוא לא רום. אבל מה בתכלס ההבדל בינהם? נסקור בקצרה את סוגי האלכוהול השונים ומספר מותגים של כל אחד, כדי שתדעו טוב יותר איך לבצע את רכישת האלכוהול בסיטונאות שלכם.

בירה

בירה היא שיכר דגנים, כלומר דגנים שעברו בישול ותסיסה עם שמרים, הוסיפו להם מים והתקבלה בירה. המשקה לא עובר זיקוק שיפריד את האלכוהול מהתערובת שהתקבלה וייצור משקה בעלי אחוזי אלכוהול גבוהים, ולכן אחוזי האלכוהול במשקה נמוכים יחסית. 

יש שני סוגי בירה- לאגר ואייל, כאשר אלו בעצם שני סוגי שמרים שמוסיפים לתערובת כדי ליצור את התסיסה שהופכת את המשקה לאלכוהולי.

מותגים: לאגר- טובורג, קרלסברג, גולדסטאר. אייל- שפירא, ווינשטפן, פאולנר

וודקה

וודקה היא תזקיק משיכר דגנים, כלומר המשקה שהתקבל בתהליכי הכנת הבירה, לאחר זיקוק שהפריד בין הנוזלים לאלכוהול ויצר משקה בטעם ניטרלי עם אחוזי אלכוהול גבוהים. יש וודקה ניטרלית, וודקה בניחוחות (כמו וודקה ציטרון שמשמשת לקוקטיילים) וודקה בטעמים.

מותגים: רוברטו קוואלי וודקה, בלוגה, סטולי, גרייגוס, ואן גוך

ג’ין

ג’ין הוא תזקיק דגנים גם כן, אך מה שמבדיל אותו מוודקה הוא שהוא מתובל בצמח הערער. ישנם שני סוגי ג’ין- לונדון דריי שחייב להיות מיוצר בלונדון ולהכיל לפחות 51% ערער, וג’ין בוטני שמיוצר בשאר העולם ויכול להכיל פחות ערער ויותר תבלינים נוספים. אם רוכשים ג’ין כדאי לרכוש גם מי טוניק- ג’ין וטוניק הוא משקה שהרבה אנשים אוהבים

מותגים: לונדון דריי: ברוקרס, היימנס, גורדונס. בוטני: הנדריקס, מנקי 47, עכו (ג’ין ישראלי!)

רום

רום הוא משקה שעשוי מתזקיק קני סוכר או מולסה- התערובת שנשארת לאחר שמכינים סוכר לבן. הרום עבר מאפריקה לאירופה באמצעות ספינות ולכן הוא נעשה מוכר כמשקה של יורדי ים. אפשר לשתות אותו נקי והוא הולך מצויין בקוקטיילים. יש רום נקי, רום מתובל בקרמל, רום מתובל בתבלינים ורום כהה שיושן, לפעמים בחביות מעושנות.

מותגים: בקרדי, סיילור ג’רי, קפטן מורגן, הוואנה

טקילה

טקילה היא משקה שמיוצר במקסיקו בפיקוח ממשלתי ובפועל מיוצא בעיקר, כאשר המקומיים מעדיפים משקה אחר- המזכל. הטקילה עשויה מצמח האגבה הכחולה והיא יקרה יחסית משום שלוקח 8 שנים לגדל את הצמח בשביל שיהיה ראוי לסחיטת הנוזלים והכנת המשקה. הטקילה מחולקת לדרגות יישון שונות, כאשר לרוב אנשים שפחות מבינים בעולם האלכוהול יעדיפו את הטקילה הלבנה והפשוטה- שאותה אנו ממליצים לכם לקנות במידה והחלטתם לרכוש טקילה.

מותגים: סאוזה, אולמקה, קוורבו, אל חימדור, פטרון, אפסולון

ערק

ערק הוא תזקיק דגנים או ענבים שמתובל באניס, נחשב ים תיכוני ואהוב ונפוץ מאוד בארץ. המלצה שלנו: כל עוד האורחים שלכם לא מהאחוזון העליון או עולים מאירופה וארצות הברית ברובם- תזמינו לפחות כמה בקבוקי ערק בהזמנת אלכוהול בסיטונאות שלכם. ניתן לערבב ערק עם לימון, אשכוליות ואף מיץ רימונים.

מותגים: עלית (המוכר בתור ערק איילים), אשקלות, אל נמרוד, הנמל 40

וויסקי

וויסקי עשוי מתזקיק שעורה ומיושן לפחות 3 שנים. עיקר הארצות השולטות בשוק הן סקוטלנד, אירלנד וארה”ב. הוויסקי הסקוטי נחשב להכי איכותי ומשובח, הוויסקי האירי נחשב בעל טעמים פשוטים וחלקים יותר ומתאים לאנשים שלא מנוסים בשתיית וויסקי והוויסקי האמריקאי נקרא ברבן והוא בדרך כלל בטעמים חזקים ומודגשים.

מותגים: סקוטי: ג’וני ווקר, גלנפידיך, גלנליווט. אירי: ג’יימסון, הדבלינר, בושמילס. אמריקאי: ג’ק דניאלס, ג’ים בים, 4 רוזס.

ברנדי

ברנדי הוא תזקיק פירות ואין לו חוקים- בכל מקום מייצרים ברנדי אחרת. כך למשל מייצרים גראפה- תזקיק ענבים באיטליה, צ’ויה- תזקיק שזיפים ביפן, קלבדוס- תזקיק תפוחים באיטליה ועוד.

קוניאק הוא סוג של ברנדי והוא נחשב לקטגוריה בפני עצמו. תזקיק ענבים שמיוצר בצרפת בחבל קוניאק וחייב להיות מיוצר מזני ענבים ספציפיים. יקר מאוד ולכן אנו ממליצים- אם האורחים שלכם לא מבינים ומעריכים קוניאק- חבל להוציא על זה כסף.

יין

הכי קל להזמין, לא חייבים מותגים מפוצצים. כדאי להזמין בהזמנת אלכוהול בסיטונאות גם יין אדום וגם לבן, כדי שכולם יהיו מרוצים.

מותגים: אדום: סדרת הר של תבור, סדרת חרמון של הגולן. לבן: בלו נאן, חרמון של גולן.

ליקרים

לא ניכנס לליקרים משום שזו קטגוריה ענקית ומורכבת. המלצה שלנו: אם אתם לא מכירים מספיק אל תקנו מותגים שאתם לא מכירים מקטגוריות שלא בהכרח יתאימו לסוג האירוח שלכם.

איך אני מבצע את ההזמנה?

לאחר שהחלטתם להזמין אלכוהול בסיטונאות נשאת השאלה- איך תצליחו להביא את הכל עד למקום האירוע? עבור כך, יותר ויותר ספקי אלכוהול בסיטונאות החליטו לבצע משלוחי אלכוהול, כדי לאפשר ללקוחות לקבל אלכוהול עד הבית, במינימום השקעת זמן ומאמץ שינוע.

 

תפריט ראשי

דילוג לתוכן